Blog Cik Siti

Pengalaman 1st Segmen

Assalamualaikum....

Saya ni boleh di katakan masih lagi di peringkat awal dalam dunia blogger...masih lagi tidak mengerti sepenuhnya apa yang ada dalam dunia blogger..sejak saya join segmen pertama yang dianjurkan oleh blog Merepek Gila, iaitu jom tingkatkan followers sampai lebam memang tinggal ''lebam'' la blog saya, traffic blog saya sudah meningkat dan follower saya naik 100++ dalam masa lebih kurang dua minggu segmen ini berlansung...dan ia telah tamat pada 30 September 2012.

Pengalaman ini banyak memberi manfaat kepada saya, macam-macam jenis blog yang saya temui, macam-macam kerenah blog yang saya temui, macam-macam cara untuk naikkan follower kita, dan yang penting sekali macam-macam information tentang toturial blog dan juga asas-asas yang kita perlu tahu bila kita berada dalam dunia blog ni...yang boleh menjadikan blog kita ringan bila loading page..dalam segmen ni jugak kita boleh tahu bagaimana untuk mengelakkan sekiranya ada yang blogwalking palsu.

Bagaimanapun, blog ini adalah segmen blog yang pertama saya jumpa dan saya terus join.. memang kita harus tahu tips penting bila berblogging ni..kita patut buat blog kita nampak simple tapi menarik, baru la orang akan selalu singgah blog kita..

Itu sahaja yang dapat saya kongsikan....terima kasih sekali lagi kepada blog Merepek Gila kerana bagi peluang kepada saya untuk join segmen jom tingkatkan follower sampai lebam...

25 Sedang Bercerita:

Everything's Everythings Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

Yup best kan ad ramai follower ^^
Lagi bertambah best kalau follower tu juga reader kita :D

kak siti Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

EE: betol3... tmbah2 untuk newbie macm saya nih..:P

dEdEQ dE wIshEs Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

ALHAMDULILLAH KAQ CITI .. KAN KAN .. T BYAKKAN SKOD2 BLOG ORG .. N KOMEN .. INSYA ALLAH DORG AKAN BLAS BALIK .. XRUGI LAH ..
JAGN JADIK .. FOLLOWER RAMAI TP ENTRY XDE PUN ORG NK BG PNDPT OR PAPE JE .. HIKHIK .. PANJANG LAK KITE BEBELKAN AKAQ .. WINK3

MRS Rongoks Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

hihihi..join segmen mmg best :)

kak siti Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

Dedeq De Wishes: yer deq, macm tu la...kak siti ni pun masih lagi blog yg belom di kenali...kna bnyk BW & belaja lagi...

dEdEQ dE wIshEs Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

XPE KAQ .. BELAJAR DAN BW PELAN2 KEWH ^_^

Everything's Everythings Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

Setuju dgn DEDEQ tu haha xD

Ain Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

Hai,..Ini dia senarai peserta =) saye x boleh review blog 2 minggu sebab saye ade exam, harap awak faham, lepas habis exam, saye review semua blog okay ?=)

http://cikyayastory.blogspot.com/2012/10/senarai-peserta-review-blog-by-ain.html

Ym.Bundle Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

selamat la bersegmen..aku ni langsung blur pasal segmen2 ni..noob gila..haha..kene tag pon tak tau nak buat ape..haha

Ym.Bundle Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

#sekadar pandangan..kalau boleh jgn buat word verify untuk komen ni..susah pembaca nak tingalkan komen..aku pon dah 5 kali masukkan verify code tu baru lepas..grr..

kak siti Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

Ym.Bundle: hehehe, ade word verify lagi ker? saya dah tick no dah, ade prob ckit blog ni, ngah upgrade lagi..TQ pandangan...

Cik Nur Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

testing2.. :)

kak siti Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

Cik Nur: Test3...huhu..dah xda erk? ok3...bagus la camtu,1 prob da setel... comment threaded lak..hehehehehe...

cik azLyzah⊙.☉ Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

Blogwalking palsu??1st time cik dgr...btw tq dgn info ne..
Cik dah FOLLOW awak ek..jgn lupe follow balik..

http://azlyiejah.blogspot.com/

kak siti Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

cik azlyzah: huhu, sy pn bru dgr gak tuh..hehehe....ok..TQ

aiN NaJwa Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

Yup..nk naekkan traffic byk cara..bagosla awk dh join..tgok follower awk pown mkin ramai..selamat berblogging..(^_____^)..

kak siti Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

Ain Najwa: yer wak, tp blog sy ade msalah ckit ni...masih x dapt nak buat threade relpy..x menjadi2...

kak siti Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

@MRS Rongoks
huhu, betul3...

kak siti Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

huhuhuhu

kak siti Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

@Ain ok...xpe wak, sy faham..

kak siti Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

@Ym.Bundle Saya join segmen ni pn tuk suka2 jer, mula2 join x fahm pe2 pn...skng baru tau ape itu sgmen megmen nih...heheehe

kak siti Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

@Ym.Bundle skang da xde word verify..setel masalah, maklum la, sy msih lg bru jugak lam blog ni...mmg perlukan pndangn lg...

kak siti Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

@Everything's Everythings yer wak, macm tu la bg new bie cm sy nih...

eita Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

betol2..
lagi banyak kita join lagi banyak lah kita dapat...

tpi tulah...masa terlalu cemburu pada ita..
jarang sangat dapat join..

Cik Siti Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

@eitacik siti sekarang pn xde masa jugak, bz kat ofis ni...awal2 bulan ni..lau tgh2 tu ok laaa...

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.