Blog Cik Siti

Tips: Amalan Bekerja Secara Online

✿ Assalamualaikum..Salam Sejahtera Dari Puan Siti ✿

Sihat semua? hope sihat sejahtera..

Siti just nak kongsi tips dari pengalaman Siti sendiri je ni...Siti sekarang kerja kat ofis jual & servis kereta dah nak dekat setahun dah..di samping tu Siti buat kerja2 online...contohnya kerja share2 link (says.com, blin.gd, churp2 & etc)..klik2 ads (neobux, clixsense & etc)..iklan produk (collagen, SD2 & etc)..& kdng2 buat jugak kerja lain seperti join contest like , share & win...semua ni adlah kerja smpingan...sambil berblog..sambil buat kerja...

Ni Siti nak kongsi sedikit tips bagi sesape yang ada buat ala-ala kerja cam Siti ni...mesti ada kan?? huhuhu....Berblog jugak satu kerja kan...yang serius buat kerja online ada ke korang macam ni?? cer tengok...


  1. BOSAN? har..bosan ke? buat kerja online ni jangan cepat bosan..kenapa nak bosan lau ini kerja pilihan kita kan? jangan buat main-main lau nak betul2 serius..kadang2 memang la kita terpaksa share benda2 sama kan macam link, info & tips..tapi ini pilihan kerja kita...kita yang tentukan..nak dengan tak nak jer..
  2. SABAR..memang kena banyak bersabar buat kerja online ni..yerla kan, kadang2 bengang bila sedap2 duk wat kerja tetiba jer internet wat masalah...mesti bengang kan? tapi yang penting sabar kita dapat hasil nya nanti..tol tak? sabar dari semua segi lah...sabar & tabah
  3. MATLAMAT pernah tak korang rancang matlamat pe2 kerja cmni? pernah tak korang target sesuatu bila buat kerja? contoh...''target aku bulan ni nak dapatkan at least 10 customer untuk beli produk aku'' ...so..bila korang target mesti korang akan usahakan kan? Then, Rajin tak? If korang malas..xyah letak matlamat..If korang rasa korang leh bahagikan kerja ofis ngan kerja online ni..korang kena betol2 rajin..tol tak? 
  4. SERIUS bagi yang betul2 serius nak buat kerja online korang mesti fokus..nak tau tak pe Siti buat bila Siti serius...Siti bukak satu buku nota...Siti list kan semua kerja2 online Siti..then Siti letak target tiap2 dalam senarai kerja Siti tuh..huhuhu..If korang betul2 serius..amik la masa free untuk search or research sikit sal kerja korang..jangan harapkan orang bagi jer..tol tak? kerja yang kita wat memang perlu kita kaji kan?
  5. SIKAP korang rasa sikap penting tak? of course penting !!! dari segi ilmu, kita tak perlu sombong kan...If ada orang tanya benda sama..contoh ''macam mana nak join ni? bayar ker? betul ke?'' mesti ada kan..ape yang penting kita jawab jer..pastu kan..kadang2 mesti ade yang menyampah dengan kita kan...asyik2 iklan ..tapi kita kena tetapkn pendirian kita iaitu jgn putus asa...
  6. RANGKAIAN memang ini keperluan kita...nak tau nape? sebab kerja macam kita ni memang kena bnyak cari kawan2..tol tak? If kita sorang jer..mana nak dapat income besar2 kan? If kita tak ramai peminat pn..kita cari rangkaian kita dulu....cari kawan, jangan tnggu kawan cari kita..kita cari dulu...
Ada lagi tak selain dari tu?mesti ada kan... If ada tinggalkan komen pendapat korang...di alu-alukan...jom kongsi2 pendapat korang semua...:P
P/S: Siti memang suka kerja-kerja macam ni...lepas siap kerja2 ofis..Siti mesti ikut list2 kerja online...best kerja ni sekarang sebab Siti leh kenal ramai kawan & macam2 kerenah manusia...kepada yang jadi kawan FB Siti..terima kasih support saya selama ni...
USAHA BERTERUSAN MENGHASILKAN KEJAYAAN YANG MEMUASKAN !!

13 Sedang Bercerita:

Brebes VS Lamongan Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

knjngan siang mbk heheh.. trmksi mbk tlh mau brbagi'y

Mummy Akmar Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

Bagus candangan tu Sis..thanks share

Blog Qashmere
Style Me Gorgeous By Qashmere For All & Plus Size Fashion

Take Care Sis

Cik Nur Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

tips yg menarikk.. :)

QasehnyaRania Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

menarik..mmg kadang2 tu ada ghasa bosan juga..

klik2 tapi lambat.sbb tu kene sabar..kan..

nway,
singgah sini ada sesuatu utk kamu
http://lobaksusue.blogspot.com/2012/11/i-love-u-ols.html

izan mama mia Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

bagus laaa tip dia..

Arina Shamsul Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

thanks kongsi tips yang superb ni dear :)

Tihara Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

as salam

selamat maju jaya siti..:)

Si Matatajam Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

Salam perkenalan dr M.. Err nak tanya Cik Siti ni mmg GSFians ka? Awat M tak tau yek...

Wanieys a.k.a IbuQalief Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

nice tips..thanks sharing :-)

dEdEQ dE wIshEs Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

WAHHH .. TERBAIK LA KAK .. EHEHE .. SAME2 KAK

Dunia Wilma Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

Nice sharing ^_^

Eddie Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

Tang matlamat tu kena tulis, jap lagi bila ngadap PC apa yang nak dibuat. Fokus buat sampai habis.

Kalau tak buat camtu, last2 dok layan FB, Youtube dsb...

Anonymous Best Blogger TipsReply itBest Blogger Templates said...

terima kasih. tips tersebut membakar semangat saya yg baru mula nk bisnes online.

sudilah singgah di fb page saya yg tak seberapa ni
Leeyana Wonderful Closet

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.